Draft MBWT Agenda (April 20, 2022)

| | Monday 13 June | Tuesday 14 June | Wednesday 15 June | Thursday 16 June |
|--------------------------|--|--|---|---|
| ТІМЕ | Virtual | Virtual | Virtual | Virtual |
| 12:00-1:00 pm | | Virtual Tour (12:00- 1:00pm): | | Coffee & Conversation: U.S. State Agencies & Principal Deputy Director, USFWS |
| 1:00-2:00 pm (1 hour) | Plenary Session (10 min talk, 10 min Q&A for each): Speaker 1 - 12:40-1:00 | Joint Session w/ Ecosystems Table - Grasslands Conservation - Presentations to include: JV8 Grasslands, CEC, LOI update, Roadmap? | Bird conservation strategies? (put Conservation Corridors, Birds, remote technology, economies here?), BCRs (Discussion of process for modifying BCRs and Trilateral endorsement) Seabird and Shorebird conservation – Presentations to include: (1) plastic pollution and shorebirds, (2) ? | Data Management and Monitoring: Presentations to include: (1) Trinational Coordination of Bird Banding, (2) eBird, followed by discussion |
| 2:00-2:15 pm | Break | Break | Break | Break |
| 2:15-2:45 pm (30 Min) | MBWT Welcome, Introductions and Action Item Report Review | Promoting Grasslands Conservation (con't) Discussion to include: Chihuahua workshop status, | 2:15-2:35 - 20 min Seabird and Shorebird Conservation - Presentations to include: (1) Bycatch | MBWT Co-Chairs Only (prep for ET session) (or shorten and use time for additional discussion of other topics?) |
| 2:45-3:15 pm (30 Min) | Country Updates | Wildlife Health - Presentations to include: (1) HPAI in Canada, (2) HPAI in US | 2:35 – 3:15 40 min Joint Session with Species Table - Seabird and Shorebird Conservation - Presentations to include: (1) BFAL translocation, (2) Trilateral Island Initiative | |
| 3:15-3:30 pm | Country Updates (con't) | Break | Break | Break |
| 3:30-4:30 pm (1 hour) | Country Updates (con't) | JEDIA in Citizen Science (30 min) | General Conservation - Presentations to include: (1) PIF Western Forests, (2) Desert Thrasher | ET & Co-chairs Session |

Questions highlighted in yellow

| | | Hemispheric Conservation Coordination Presentations to include: (1) Southern Wings, Promoting Partnerships, (2) America's Flyway Framework | Working group (15 min each) 30 min: (discuss or additional presentations?, or add this time to Monitoring and Data Management?) | |
|--------------------------|---|---|---|--|
| 4:30-5:30 pm (1 hour) | Anthropogenic Impacts Presentations to include: (1) Glass, (2) Towers (15 min each); 30 min discussion | Hemispheric Conservation Coordination (cont'd) Presentations to include: Trinational Action Plan followed by Open discussion on conservation priorities | Monitoring and Data Management - Presentations to include: (1) Remote Sensing and Machine Learning for bird monitoring, (2) MOTUS | <i>Working Table Session Closeouts & Closing</i> |

NOTE: Schedule is subject to change.

7873972533